Vacature:Freelance nieuwslezer radio

Over de organisatie
Sinds 1983 op de radio. Sinds 1997 op TV. Als publieke omroep en als calamiteitenzender.
Wij zijn altijd betrokken bij de regio. Wij zijn begaan met de inwoners. Wij zijn trots op onze historie en de rol die we hebben in de regio want wij zijn de grootste nieuwsbron van de regio met een groot bereik en veel volgers. Kortom: Wij zijn erbij!

Wij staan altijd aan
Wij zijn bereikbaar en toegankelijk. Wij zijn op de hoogte. Zitten in de haarvaten van ons zendgebied met onze regioverslaggevers en specialisten. Dat onderscheidt ons van nationale en internationale mediabedrijven. Wij houden de boel ook in de gaten. Doen verslag. Stellen zaken aan de kaak. Zijn kritisch. Dat is wat een publieke omroep doet. Dat is wat mensen in de regio van ons verwachten: Onafhankelijke journalistiek. Betrouwbare informatievoorziening.

Wij staan midden in de samenleving. Wij zijn daar waar het gebeurt. Cross-mediaal, via radio, tv, en online willen we altijd en overal in contact zijn met ons publiek. Met verhalen, reportages en actualiteiten vóór en mét bewoners en met partners in de regio. Met specifieke formats. Impact maken met onze informatie- & nieuwsvoorziening. Bereiken en beraken. Met de Rotterdamse slag, met relativeringsvermogen en humor. Dat is hoe wij te werk gaan.

Wat ga je doen als freelance radionieuwslezer?

Je komt te werken in een hecht team van ruim tien medewerkers die in diverse functies bij ons actief zijn. Je werkzaamheden bestaan uit:

  • Je leest live nieuwsbulletins op Radio Rijnmond en neemt bulletins op voor Google Home en die ieder uur worden uitgezonden door onze lokale radiopartners;
  • Het maken van een doorlopende selectie van het dagelijkse nieuwsaanbod en het uitwerken hiervan kun jij als de beste.

Wat zijn je kwaliteiten?

  • Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding richting Journalistiek of gelijkwaardige praktijkervaring;
  • Je weet wat er speelt binnen regio Rijnmond;
  • Je kunt werken met Dalet;
  • Als nieuwsjunk ben je op de hoogte van het laatste nieuws zodat je dit kan meenemen in je dagelijkse uitzending;
  • Je hebt een positief-kritische blik;
  • Je staat 24/7 aan, want werken in de avond, het weekend en op feestdagen hoort erbij;

Ons aanbod

Je komt te werken op een dynamische en inspirerende nieuwsredactie. Je krijgt een uitdagende en afwisselende functie binnen een hecht team met een marktconform uurtarief..

Verder kun je heerlijk lunchen bij ons in de kantine, de laatste vrijdag van de maand kun je bitterballen scoren en voor de sportievelingen is er altijd een mogelijkheid om je collega’s uit te dagen voor potje tafeltennis of voetbal.

Ben je enthousiast geworden?

Aarzel dan niet en stuur jouw cv, motivatiebrief en een stemdemo naar: HR@Rijnmond.nl. Als je nog vragen hebt over de vacature, kun je contact opnemen met Ron Plaisier via 010 - 707 5 707.