Vacature:Freelance redacteur

Over de organisatie
Sinds 1983 op de radio. Sinds 1997 op TV. Als publieke omroep en als calamiteitenzender.
Wij zijn altijd betrokken bij de regio. Wij zijn begaan met de inwoners. Wij zijn trots op onze historie en de rol die we hebben in de regio want wij zijn de grootste nieuwsbron van de regio met een groot bereik en veel volgers. Kortom: Wij zijn erbij!

Wij staan altijd aan
Wij zijn bereikbaar en toegankelijk. Wij zijn op de hoogte. Zitten in de haarvaten van ons zendgebied met onze regioverslaggevers en specialisten. Dat onderscheidt ons van nationale en internationale mediabedrijven. Wij houden de boel ook in de gaten. Doen verslag. Stellen zaken aan de kaak. Zijn kritisch. Dat is wat een publieke omroep doet. Dat is wat mensen in de regio van ons verwachten: Onafhankelijke journalistiek. Betrouwbare informatievoorziening.

Wij staan midden in de samenleving. Wij zijn daar waar het gebeurt. Cross-mediaal, via radio, tv, en online willen we altijd en overal in contact zijn met ons publiek. Met verhalen, reportages en actualiteiten vóór en mét bewoners en met partners in de regio. Met specifieke formats. Impact maken met onze informatie- & nieuwsvoorziening. Bereiken en beraken. Met de Rotterdamse slag, met relativeringsvermogen en humor. Dat is hoe wij te werk gaan.

Wat ga je doen als freelance redacteur?

Je komt te werken in een hecht team met ruim tien medewerkers met dag- en planningsredacteuren. Als dagredacteur ben je verantwoordelijk voor het signaleren en het bijhouden van nieuws dat op dat moment speelt. Als planningsredacteur ben je vooral bezig met het voorbereiden van verhalen voor tv, radio & online en met het redactioneel voorbereiden van grote projecten en evenementen. Op de redactie is veel ruimte voor eigen initiatief. Zo kun je onder meer:

 • Zelf video en audio monteren voor tv, radio, website, app en social media;
 • Content creëren voor een van de meest toonaangevende mediamerken in de regio;
 • Bedenken hoe je moeilijke onderwerpen kunt vertalen door middel van tekst, video, audio en (interactieve) graphics zodat ze bespreekbaar en begrijpelijk worden voor iedereen;
 • Je eigen ideeën voor bijvoorbeeld podcasts en online videoformats pitchen.

Wat zijn je kwaliteiten?

 • Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding richting Journalistiek of gelijkwaardige praktijkervaring;
 • Je weet wat er speelt binnen regio Rijnmond;
 • Als nieuwsjunk weet jij waar je het laatste nieuws vandaan kan halen;
 • Je hebt een gevoel voor unieke verhalen en weet hoe je hier constructieve journalistieke content van kunt maken;
 • De programma’s AVID en Dalet zijn een tweede natuur voor jou;
 • Je kunt werken met bigdatatools;
 • De druk van een constante deadline is voor jouw geen bezwaar, maar juist een motivatie;
 • Je hebt een positief-kritische blik;
 • Je staat 24/7 aan, want werken in de avond, het weekend en op feestdagen hoort erbij;

Ons aanbod

Een uitdagende en afwisselende functie binnen een hecht team en een marktconform uurtarief.

Verder kun je heerlijk lunchen bij ons in de kantine, de laatste vrijdag van de maand kun je bitterballen scoren en voor de sportievelingen is er altijd een mogelijkheid om je collega’s uit te dagen voor potje tafeltennis of voetbal.

Ben je enthousiast geworden?

Aarzel dan niet en stuur jouw cv en motivatiebrief naar: HR@Rijnmond.nl. Als je nog vragen hebt over de vacature, kun je contact opnemen met Rick Thomson (Manager digitale media & innovatie) via rick.thomson@rijnmond.nl of stuur hem een berichtje via social media.