Over de organisatie

Sinds 1983 op de radio. Sinds 1997 op TV. Als publieke omroep en als calamiteitenzender.

Wij zijn altijd betrokken bij de regio. We zijn begaan met de inwoners. We zijn trots op onze historie en de rol die we hebben in de regio.

Wij staan altijd aan

We zijn bereikbaar en toegankelijk. We zijn op de hoogte. Zitten in de haarvaten van de regio met onze regioverslaggevers en specialisten. Dat onderscheidt ons van nationale en internationale mediabedrijven. We houden de boel ook in de gaten. Doen verslag. Stellen zaken aan de kaak. Zijn kritisch. Dat is wat een publieke omroep doet. Dat is wat mensen in de regio van ons verwachten: Onafhankelijke journalistiek. Betrouwbare informatievoorziening.

We staan midden in de samenleving. Wij zijn daar waar het gebeurt. Cross-mediaal, via onze mediakanalen, radio, tv, internet en mobiel willen we altijd en overal in contact zijn met ons publiek. Met verhalen, reportages en actualiteiten vóór en mét bewoners en partners in de regio. Met specifieke formats. Impact maken met onze informatie- & nieuwsvoorziening. Bereiken en beraken. Met de Rotterdamse slag, met relativeringsvermogen en humor. Dat is hoe we te werk gaan.

Voor onze redactie zijn we opzoek naar een:

INTERNETREDACTEUR

Fulltime [36 uur per week]

 

De functie en werkzaamheden
Als internetredacteur schrijf je (nieuws-)berichten, journalistieke artikelen en dossiers voor de website en overige digitale kanalen en voorzie je die eventueel van (zelf gemonteerde) geluids- en videobestanden en still media. Je modereert reacties die het publiek plaatst bij de berichten.

Je schrijft nieuwsberichten voor het radiobulletin en je bent medeverantwoordelijk voor de (redactionele) invulling van de sociale media waarvan Rijnmond gebruik maakt.

 

Je speelt een actieve rol bij de nieuwsgaring, beoordeelt binnengekomen informatie op juistheid en volledigheid en onderneemt waar nodig actie om deze informatie geschikt te maken voor publicatie op onze uitzendkanalen (internetsite, tv, radio en overige digitale kanalen).

 

Daarnaast beantwoord je vragen van het publiek over de website en overige digitale kanalen. Je stelt je op de hoogte van de relevante berichtgeving over en de ontwikkelingen in het verzorgingsgebied van Rijnmond (leest kranten, ANP berichten en ander nieuwsbronnen ten behoeve van de nieuwsredactie).

En je denkt mee over hoe de redactie van Rijnmond het best haar verhalen kan uitserveren over de digitale kanalen.

 

Je doet suggesties voor verbeteringen van de website en overige digitale kanalen, zowel wat de kwaliteit van de content betreft als de functionaliteit. Je coacht, begeleidt en bent het aanspreekpunt voor (nieuwe) freelance internetredacteuren.

Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding, samenstelling en keuzes van content op de digitale kanalen/website/teletekst alsmede, de uitvoering (vorm en inhoud) en aansturing hiervan.

Wat zijn je kwaliteiten?

  • Je hebt een journalistieke opleiding op HBO gedaan en hebt relevante werkervaring op het gebied van de (internet-) journalistiek;
  • Je voelt je als een vis in het water op een drukke nieuwsredactie;
  • Je functioneert goed onder (tijds-) druk en bent stressbestendig;
  • Je hebt ervaring met het montageprogramma Avid en ervaring met Dalet is een pré;
  • Je beheerst het geschreven Nederlands zeer goed en bent met name bedreven in het schrijven van heldere, korte nieuwsberichten;
  • Je bent woonachtig in de Regio Zuid-Holland-Zuid of hebt affiniteit met dit gebied;
  • Je bent geïnteresseerd in regionaal nieuws.

 

Ons aanbod
Wij bieden een afwisselende en uitdagende fulltime functie van 36 uur per week in een professionele, creatieve omgeving met een prettig team van collega’s. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij aanstelling op fulltimebasis minimaal €2.599,38 en maximaal € 3.965,49 per maand, exclusief 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering. Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao voor omroeppersoneel. De standplaats is Rotterdam. Aanstelling geschiedt voor de duur van een jaar, met op termijn uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.

 

Ben je enthousiast geworden?
Stuur dan jouw cv met motivatiebrief voor 29 juni 2020 naar solliciteren@rijnmond.nl.

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Ron Plaisier via
010-707 5 707 of ron.plaisier@rijnmond.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.