Over de organisatie

Sinds 1983 op de radio. Sinds 1997 op TV. En natuurlijk ook online aanwezig. Als publieke omroep en als calamiteitenzender. Wij zijn altijd betrokken bij de regio. We zijn begaan met de inwoners. We zijn trots op onze historie en de rol die we hebben in de regio.

Wij staan altijd aan

We zijn bereikbaar en toegankelijk. We zijn op de hoogte. Zitten in de haarvaten van de regio met onze regioverslaggevers en specialisten. Dat onderscheidt ons van nationale en internationale mediabedrijven. We houden de boel ook in de gaten. Doen verslag. Stellen zaken aan de kaak. Zijn kritisch. Dat is wat een publieke omroep doet. Dat is wat mensen in de regio van ons verwachten: Onafhankelijke journalistiek. Betrouwbare informatievoorziening.

We staan midden in de samenleving. Wij zijn daar waar het gebeurt. Cross-mediaal, via onze mediakanalen, radio, tv, internet en mobiel willen we altijd en overal in contact zijn met ons publiek. Met verhalen, reportages en actualiteiten vóór en mét bewoners en partners in de regio. Met specifieke formats. Impact maken met onze informatie- & nieuwsvoorziening. Met de Rotterdamse slag, met relativeringsvermogen en humor. Dat is hoe we te werk gaan.

Wij zoeken naar een redacteur/verslaggever die deze instelling deelt. Jij herkent de bewegingen in de samenleving en ziet dat er nieuwe wegen bewandeld moeten worden om de mooie verhalen te halen en deze relevant te maken voor onze doelgroepen.


 

Redacteur/Verslaggever - Samenwerking Lokale Omroepen [Fulltime 36 uur per week]

 

De afdeling en de werkzaamheden

Rijnmond is de regionale omroep voor het zuidelijk deel van Zuid-Holland, waarin ook lokale- en streekomroepen actief zijn waar Rijnmond graag mee samenwerkt. Voor de omroepen, WOS Media en Radio Capelle, zijn we op zoek naar een allround Redacteur/ Verslaggever om die samenwerking te versterken. 

Je richt je specifiek op het nieuws in Hoek van Holland, Maassluis en Capelle a/d IJssel en daarbij ben je verantwoordelijk voor het maken van reportages en het verslag doen van gebeurtenissen of calamiteiten. Daarnaast lever je content (tekst, foto, audio en video) op het gebied van nieuws, calamiteiten, human interest verhalen en/of sport in onze regio voor onze online kanalen, TV en Radio. 

Je bent goed op de hoogte van actuele en maatschappelijke ontwikkelingen binnen jouw regio en je komt met eigen ideeën. Je bent een allround journalist. Je werkt een onderwerp uit met een verhaal voor online, maakt een bijdrage voor radio (mogelijk live) en levert een video aan voor onze online kanalen en voor in onze televisie-uitzending. 

Je bespreekt met de dienstdoende eindredacteur de output, inhoud en de wijze waarop je de content samenstelt. Je monteert zelf de onderwerpen en bepaalt binnen de omroepen aangegeven kaders de vormgeving. Beoordeelt feiten op juistheid en volledigheid en mogelijke implicaties bij uitzending. Je werkt de items uit tot multimediale/ cross mediale content.

 


Wat zijn je kwaliteiten?

 • Je hebt een journalistieke opleiding op Hbo-niveau gedaan en hebt relevante werkervaring op het gebied van de regionale (internet-) journalistiek.
 • Je kent Hoek van Holland, Maassluis en Capelle a/d/ IJssel, of kunt je snel inwerken in deze gemeentes.
 • Je functioneert goed onder (tijds-) druk en bent stressbestendig.
 • Je kan zelf video-opnames maken als Camjo of Mojo.
 • Je hebt kennis van sociale media en weet hoe je een verhaal in deze media neerzet.
 • Je hebt ervaring met het monteren met Adobe Première.
 • Je beheerst het geschreven Nederlands zeer goed en bent goed in het schrijven van korte en lange verhalen.
 • Je bent woonachtig in de regio Zuid-Holland of hebt affiniteit met dit gebied.
 • Je bent geïnteresseerd in regionaal nieuws.
 • Je bent bereid om buiten kantoortijden te werken.
 • Je hebt rijbewijs B, of een motorrijbewijs. 
   

Ons aanbod

Wij bieden een afwisselende en uitdagende functie in een professionele, creatieve omgeving met een enthousiast team van collega’s. Je werkt nauw samen met je collega’s, maar er wordt ook een grote mate van zelfstandigheid van je verwacht.

Salariëring (schaal G) en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao voor omroeppersoneel. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering. Aanstelling geschiedt voor de duur van een jaar, met op termijn uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.

 


Ben je enthousiast geworden?

Stel je dan aan ons voor in een kort filmpje van jezelf en motiveer daarin waarom jij de juiste kandidaat bent voor deze functie. Stuur dit samen met je motivatiebrief en CV naar solliciteren@rijnmond.nl.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je telefonisch contact opnemen met Thijs Blom, Projectleider Samenwerking Omroepen via 06 10 47 41 65 of thijs.blom@rijnmond.nl 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.