Vacature:Stagiair sportredactie

Over de organisatie
Sinds 1983 op de radio. Sinds 1997 op tv. Als publieke omroep en als calamiteitenzender.
Wij zijn altijd betrokken bij de regio. Wij zijn begaan met de inwoners. Wij zijn trots op onze historie en de rol die we hebben in de regio want wij zijn de grootste nieuwsbron van de regio met een groot bereik en veel volgers. Kortom: Wij zijn erbij!

Wij staan altijd aan
Wij zijn bereikbaar en toegankelijk. Wij zijn op de hoogte. Zitten in de haarvaten van ons zendgebied met onze regioverslaggevers en specialisten. Dat onderscheidt ons van nationale en internationale mediabedrijven. Wij houden de boel ook in de gaten. Doen verslag. Stellen zaken aan de kaak. Zijn kritisch. Dat is wat een publieke omroep doet. Dat is wat mensen in de regio van ons verwachten: Onafhankelijke journalistiek. Betrouwbare informatievoorziening.

Wij staan midden in de samenleving. Wij zijn daar waar het gebeurt. Cross-mediaal, via radio, tv, en online willen we altijd en overal in contact zijn met ons publiek. Met verhalen, reportages en actualiteiten vóór en mét bewoners en met partners in de regio. Met specifieke formats. Impact maken met onze informatie- & nieuwsvoorziening. Bereiken en beraken. Met de Rotterdamse slag, met relativeringsvermogen en humor. Dat is hoe wij te werk gaan.

Wat ga je doen als stagiair op de sportredactie?

Je komt te werken in een hecht team van mensen die allemaal een passie hebben voor sport. Natuurlijk is je primaire opdracht dat je zoveel mogelijk leert, maar je zal al snel merken dat er ook echt een beroep op je wordt gedaan. Daarnaast is er veel ruimte voor initiatief. Jouw werkzaamheden bestaan uit:

  • Online berichten maken, in pakkende en foutloze schrijfstijl;
  • Zelf video en audio monteren voor tv, radio, website, app en social media;
  • Content creëren voor een van de meest toonaangevende mediamerken in de regio;

Wat zijn je kwaliteiten?

  • Je volgt een hbo-opleiding richting Journalistiek of gelijkwaardig;
  • Je bent een enorme sportliefhebber en weet van alle sporten wel iets af;
  • Je weet wat er speelt binnen regio Rijnmond;
  • Als nieuwsjunk weet jij waar je het laatste sportnieuws vandaan kan halen;
  • Je hebt een gevoel voor unieke verhalen en weet hoe je hier constructieve journalistieke content van kunt maken;
  • Je kunt nieuwsberichten maken en het liefst in foutloos Nederlands;
  • Het is fijn als je in bezit bent van een rijbewijs want je zult veel onderweg zijn;

Ons aanbod

Een geweldige stageplek, waar je mag meewerken, leren en lachen.

Verder kun je heerlijk lunchen bij ons in de kantine, de laatste vrijdag van de maand kun je bitterballen scoren en voor de sportievelingen is er altijd een mogelijkheid om je collega's uit te dagen voor potje tafeltennis of voetbal.

Ben je enthousiast geworden?

Aarzel dan niet en stuur jouw cv en motivatiebrief naar: solliciteren@Rijnmond.nl. Als je nog vragen hebt, kun je contact opnemen met Jan Jaap Pruysen (sportredactie) via janjaap.pruysen@rijnmond.nl of stuur hem een berichtje via social media.