Over de organisatie
Sinds 1983 op de radio. Sinds 1997 op tv. Als publieke omroep en als calamiteitenzender.
Wij zijn altijd betrokken bij de regio. Wij zijn begaan met de inwoners. Wij zijn trots op onze historie en de rol die we hebben in de regio want wij zijn de grootste nieuwsbron van de regio met een groot bereik en veel volgers. Kortom: Wij zijn erbij!

Wij staan altijd aan
Wij zijn bereikbaar en toegankelijk. Wij zijn op de hoogte. Zitten in de haarvaten van ons zendgebied met onze regioverslaggevers en specialisten. Dat onderscheidt ons van nationale en internationale mediabedrijven. Wij houden de boel ook in de gaten. Doen verslag. Stellen zaken aan de kaak. Zijn kritisch. Dat is wat een publieke omroep doet. Dat is wat mensen in de regio van ons verwachten: Onafhankelijke journalistiek. Betrouwbare informatievoorziening.

Wij staan midden in de samenleving. Wij zijn daar waar het gebeurt. Cross-mediaal, via radio, tv, en online willen we altijd en overal in contact zijn met ons publiek. Met verhalen, reportages en actualiteiten vóór en mét bewoners en met partners in de regio. Met specifieke formats. Impact maken met onze informatie- & nieuwsvoorziening. Met de Rotterdamse slag, met relativeringsvermogen en humor. Dat is hoe wij te werk gaan.

 


Stagiair Vormgeving (36 uur)

Wat ga je doen als stagiair Vormgeving?

Vind jij ook dat iets er mooi uit moet zien? Denk jij ook in plaatjes? Ben jij creatief? Wil jij helpen om het merk Rijnmond nog beter zichtbaar te maken in onze regio? Dan is de functie Stagiair Vormgeving echt iets voor jou! Wij zijn op zoek naar een derdejaars-meewerk mbo of hbo stagiair.

Als onderdeel van ons Team Vormgeving werk jij voornamelijk aan de toepassing van Rijnmond vormgeving op bestaande en nieuwe video-uitingen. Denk hierbij onder meer aan:

 • Het toepassen van Rijnmond vormgeving op bestaande Promo video’s.

 • Het vormgeven van (video) content voor onze online kanalen; Instagram, Facebook, YouTube, Twitter.

 • Het vertalen van informatie naar een overzichtelijke graphic ter ondersteuning van nieuwsitems.

 • Het vormgeven van beeld ter ondersteuning van Rijnmond televisie programma’s.

 • Naast bovenstaande uitvoerende taken is er ruimte voor ontwikkeling van je eigen creativiteit.

 


Wat zijn je kwaliteiten? 

 • Je volgt een mbo of hbo opleiding richting vormgeving/media/audiovisueel.
 • Je kan goed presteren onder druk.
 • Je bent creatief.
 • Je levert zelf input en denkt in oplossingen.
 • Je kent het Adobe CC pakket op je duimpje.
 • Ervaring met video-editen is een pre.
 • Je bent op de hoogte van wat er speelt in de wereld/geïnteresseerd in het nieuws.
 • Je kunt bestaande vormgeving richtlijnen makkelijk eigen maken en toepassen.
 • Je houdt niet alleen van hard werken, maar ook van gezelligheid.

 


Ons aanbod

We bieden jou een uitdagende en leerzame stage in een klein, hecht en gezellig team op de afdeling Vormgeving bij dé nieuwsbron in de regio Rijnmond. Je hebt de vrijheid en ruimte om met jouw creativiteit aan de slag te gaan en deze verder te ontwikkelen. De werktijden en de dagen worden in overleg besproken. 

Het gaat om een fulltime stage van 36 uur per week. Je ontvangt hiervoor een stagevergoeding van mbo €225,- bruto per maand, hbo €300,- bruto per maand.

 


Ben je enthousiast geworden?

Aarzel dan niet en stuur jouw cv en motivatiebrief naar solliciteren@rijnmond.nl. Als je nog vragen hebt over de vacature, kun je ook contact opnemen met onze HR-afdeling via 010 - 707 5 707.

Het maken van een vormgevingsopdracht is onderdeel van de sollicitatieprocedure. 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.