Personeelswerving 2.0

Vandaag de dag wordt door zowel werkgevers als werknemers goed gekeken naar de juiste match, welke ontwikkelingen zijn er mogelijk binnen de organisatie; hoe ziet de employee journey er mogelijk uit? Past het DNA van het bedrijf bij de competenties en wensen van de beoogde werknemer?

 

Niets is vervelender als u - na veel inspanning en financiële investering - nieuwe medewerkers heeft geworven die na een aantal maanden toch niet binnen uw organisatie passen.Personeelswerving 2.0 is audiovisueel; vlotte vlogs, videosnacks, filmpjes op uw website en social media kanalen. Vlogs en bedrijfsvideo’s vormen hét nieuw medium om klant- en doelgroepen op een meer indringende wijze te bereiken.

Om uw bedrijf zichtbaar te maken is het hebben van audiovisueel beeldmateriaal (bijna) een must. Zo wordt zakelijk vloggen dé trend voor elke onderneming. In deze korte video’s belicht u uw bedrijf van verschillende kanten, u deelt uw bedrijfsfilosofie en de ervaringen van uw personeel. Kortom u laat de wereld achter uw professionele organisatie zien, het complete beeld, het échte beeld.

 

Zeer gespannen arbeidsmarkt

De trendcijfers van het CBS laten een duidelijk beeld zien van wat u als werkgever ervaart: De economie ontwikkelt zich gestaag en positief, tegelijkertijd neemt de spanning op de arbeidsmarkt toe en stijgt het aantal vacatures met duizenden per week.

 


• Grafiek van CBS, juli 2018RTV Rijnmond maakt u zakelijk zichtbaar!
RTV Rijnmond is hét regionale mediabedrijf van Zuid Holland Zuid, met een potentieel bereik van 1,3 miljoen inwoners (10 jaar of ouder), weet RTV Rijnmond ruim 1 miljoen kijkers, luisteraars en online gebruikers aan zich te binden.

Bij RTV Rijnmond staat nieuws en verbinding centraal in alles wat we doen: verbinding met de bewoner, gebruiker en de ondernemer die zich richt op Rijnmond.

Het zeer sterk groeiende online platform van RTV Rijnmond, laat zien dat wij goed aansluiten op de behoeft van onze gebruikers. Met vele video’s, online artikelen, vlogs en streaming uitzendingen hebben wij een bereik met meer dan zes nullen.

Met de expertise binnen ons mediabedrijf willen wij graag onze Rijnmonds bedrijven en instellingen helpen met uw communicatiebehoefte; spreek de regio aan, maak uw bedrijf zichtbaar!

Zelf vloggen, of een vacaturevlogger inhuren is waarschijnlijk niet aan de orde, ook het inrichten van een eigen opname studio is overdreven, wel kunt u op maat gebruik maken van de kennis en faciliteiten van RTV Rijnmond.

 


Uitzendgebied RTV Rijnmond 

 

John de Wolf, hét icoon van Feyenoord en Rotterdam, komt bij u langs!
RTV Rijnmond en John de Wolf hebben de handen ineen geslagen en zoeken bedrijven waar het vinden van personeel een uitdaging is.

John de Wolf heeft zijn passie en inzet voor alles wat hij doet behouden. John is nu trainer van SV Spakenburg en ook sinds enkele jaren dé ambassadeur voor de aanpak van werkeloosheid voor het Ministerie van Sociale Zaken.

John de Wolf en RTV Rijnmond komen graag met zijn vlog/filmploeg bij u langs en stelt die vragen die laten zien waar u als organisatie naar op zoek bent.

Deze vlogs en filmpjes kunt u gebruiken op uw eigen kanalen zoals uw website, Facebook, Twitter, LinkedIn. Tevens maken wij van dit materiaal korte commercials, die wij uitzenden op RTV Rijnmond, zowel op radio, TV, als online.

In deze commercials laten wij het bezoek van John zien en horen bij uw bedrijf en roepen op om naar uw website te gaan om meer van uw bedrijf en vacatures te zien.


‘Ga niet voor die ene droombaan, ga op zoek naar werk, soms blijk je onvermoede kwaliteiten te hebben.’
Quote John de Wolf


Communicatie op maat

Uw media campagne op RTV Rijnmond
Ieder bedrijf heeft haar specifieke wensen, RTV Rijnmond levert altijd maatwerk. Om u toch inzicht te geven in de mogelijkheden, treft u onderstaand een mooie volledig crossmediale propositie, waarbij gestreefd wordt naar een maximaal bereik en traffic naar uw bedrijf.
De kracht van crossmediale communicatie zit voornamelijk in het feit dat door de combinatie van verschillende media, de afzonderlijke kwaliteiten van deze media optimaal benut kunnen worden. Media als tv, radio en internet hebben allemaal hun eigen voordelen. Tv- commercials zijn heel goed in staat om emotie over te brengen en hebben over het algemeen een groot bereik.

U krijgt een volledig multimediaal pakket, zowel op radio, tv als online, bestaande uit:
Maken van concept voor bedrijfsvlog(s) met John de Wolf, geproduceerd door RTV Rijnmond, bestaande uit: 

2 tot max 3 minuten durend bedrijfsimpressie aan de hand van een bezoek van John de Wolf met zijn vlog/filmploeg.

  • Radiocommercials op Radio Rijnmond
  • TV commercial op TV Rijnmond
  • Online campagne
  • Al het materiaal is ook voor eigen gebruik (rechten vrij tot 2021)

Prijsindicatie € 8.000,00
Binnen deze campagne is het zeker mogelijk meerdere vacatures te communiceren.


Door een merkboodschap aan te passen aan het medium kunnen deze voordelen optimaal benut worden. Daarnaast kan de boodschap door de verschillende media ook steeds op een andere manier belicht worden. Hierdoor draagt elk medium ook inhoudelijk iets nieuws bij en blijft de boodschap interessant voor de consument.

 

RTV Rijnmond in het teken van Rijnmond Werk(t)!

Ook op de radio- en televisiezender besteden de redacties structurele aandacht aan de krapte op de arbeidsmarkt. Hoe kunnen bedrijven hier mee omgaan? Op welke manier kan er een nieuw arbeidspotentieel aangesproken worden? Hoe kunnen brancheverenigingen werken aan hun imago? Wat kan of moet de overheid doen?

Regelmatig spreken onze redacties met werkgevers, werknemers en lokale en landelijke overheden over de problematiek op de huidige arbeidsmarkt. Onze luisteraars en kijkers waarderen dit onderwerp zeer. Rijnmond is immers dé regio die bekend staat om het harde werken, hier worden de mouwen opgestroopt.

Naast de redactionele items, is er ook aandacht voor de campagnes van Rijnmond Werk(t). Met een stevige promotiecampagne op onze eigen zenders –zowel op radio, televisie als online - maken wij onze kijkers, luisteraars en gebruikers attent op Rijnmond Werk(t) met John de Wolf.

Laat u informeren over de mogelijkheden voor uw organisatie!