nieuws

Veel bezoekers voor Rotterdamse Dakdagen

Je kan het dak op! Onder die titel werden dit weekend de Rotterdamse Dakendagen georganiseerd. Op maarliefst twintig gebouwen mochten bezoekers vanaf de bovenste verdieping de stad en de wijde omgeving zien. Onder andere de Bijenkorf, Central Post, het Groot Handelsgebouw, De Rotterdam en de Maassilo stonden op de lijst.
Zo waren vanaf het gebouw Central Post aan het Delftseplein de havens tot aan Hoek van Holland te zien en ook Den Haag was duidelijk herkenbaar. "Het is wel spectaculair. Het is heel leuk om de stad vanaf een heel ander perspectief te zien", vertelde een bezoeker.
"Ik vind het een mooi uitzicht omdat je hier aan alle kanten de stad kunt bekijken. Je kunt een rondje lopen bovenop Central Post en dat is wel heel leuk", liet een andere bezoeker weten.
Vanaf het dak van de Bijenkorf mochten bezoekers niet alleen de omgeving bekijken, maar konden ze ook met een zipline naar de overkant van de Coolsingel. De deelnemers werden hangend in een tuigje naar de overkant getrokken en hingen minutenlang tientallen meters boven de straat.
"Het is een mooie plek. Je ziet de gebouwen die je normaal van ver weg ziet nu van dichtbij. Je ziet ineens allerlei details", vertelde een bezoeker van de Bijenkorf.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl