Veerdienst tijdens maandenlange afsluiting Maastunnel

De gemeente Rotterdam zet een veerdienst in als het fiets- en voetgangersdeel van de Maastunnel is afgesloten voor renovatie. Het werk aan dat deel van de tunnel worden wel uitgesteld tot december, omdat de gemeente extra tijd nodig heeft om een betrouwbare veerdienst te kunnen aanbieden.

De renovatie van de fietstunnel duurt zeven maanden. Het opknappen van het voetgangersdeel elf. Al die tijd is dat deel van de tunnel dicht.

Zonder alternatief zou dat betekenen dat de gebruikers kilometers moeten omlopen of -fietsen, bijvoorbeeld via de Erasmusbrug. Het College gaf eerder de voorkeur aan de fietsbus als alternatief. Gebruikers begonnen daarna een petitie.

"Helaas bleek dat vanwege de tunnelveiligheid geen haalbaar alternatief", zegt wethouder Judith Bokhove. "Samen met het duidelijke signaal van de gebruikers van de tunnel, was dat voor ons de reden om te kijken of het andere logische alternatief – een veerdienst – wel te realiseren is.” 

De werkzaamheden zouden oorspronkelijk vanaf september plaatsvinden, maar worden dus verplaatst naar december. De gemeente is via een aanbesteding op zoek naar vervoerders die een dienstregeling tussen de Sint-Janshaven (Charlois) en Sint-Jobshaven (Lloydkwartier) kunnen verzorgen.

Omwonenden van de tijdelijke aanlegplaatsen in die havens zijn hierover in gesprek met de gemeente. 

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: