nieuws

Brand legt groothandel Alblasserdam in de as

Door een brand op het bedrijventerrein Nieuwland Parc in Alblasserdam is dinsdag een pand van een groothandel in lasapparatuur verwoest.
De brand brak rond 17.15 uur door onbekende oorzaak uit. Medewerkers hoorden een knal en probeerden de beginnende brand te blussen. Al snel was er geen redden meer aan en werd besloten het pand te evacueren.
De brandweer rukte met veel materieel uit om de vlammen te bestrijden. Het pand van Lascentrum Ridderkerk bleek niet te redden.
Brandweerlieden wisten te voorkomen dat de brand zou overslaan naar een naastgelegen bedrijf.

Dikke zwarte rookwolken

Door de brand waren in de verre omtrek dikke zwarte rookwolken te zien. Maar gevaarlijke concentraties bijzondere stoffen zijn er niet gemeten, buiten de normale rook die bij een brand vrijkomt.
De brandweer adviseerde bedrijven en bewoners in de buurt wel om ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatiesystemen uit te zetten. Halverwege de avond was de brand onder controle.

Trainingen afgelast

De rookwolken leidden tot een kijkersfile op de nabijgelegen A15. Ook besloten clubs op sportpark Schildman in Hendrik-Ido-Ambacht enkele trainingen te schrappen vanwege de rook.
Tientallen mensen plaatsten op sociale media foto's en filmpjes van de brand:💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl