FEYENOORD

Feyenoord begint aan nieuwe seizoen met nieuwkomers Danilo, Wieffer en veel jeugdspelers

Mats Wieffer is één van de nieuwkomers bij Feyenoord dit seizoen
Mats Wieffer is één van de nieuwkomers bij Feyenoord dit seizoen © Yannick Verhoeven (VK Sportphoto)
Feyenoord is met hun eerste training begonnen aan het nieuwe seizoen 2022/2023. Op trainingscomplex 1908 startte een uitgedunde selectie aan de nieuwe jaargang, nu veel internationals nog weg zijn en enkele huurspelers van vorig seizoen zijn vertrokken.
Zo zijn Aursnes, Bozenik, Geertruida, Jahanbakhsh, Kökcü, Marciano, Pedersen, Senesi, Sinisterra en Trauner nog wel met hun land. Zij sluiten pas volgende week aan, als Feyenoord op trainingskamp gaat naar Oostenrijk. Met huurspelers Dessers, Til en Nelson is geen nieuw akkoord gesloten, Linssen is vertrokken naar Japan en ook Malacia lijkt ook zijn laatste minuten in het shirt van Feyenoord al te hebben gemaakt. Hij is dicht bij een transfer naar Olympique Lyon, waar een bedrag van 12 miljoen mee gemoeid is, dat kan oplopen naar 15 miljoen inclusief bonussen.
Bij de 28 spelers die zich wel bij trainer Arne Slot en zijn staf meldden op de eerste trainingsochtend zitten veel jeugdspelers die de kans krijgen om zich te laten zien in de voorbereiding, aangevuld met teruggekeerde huurspelers en eerste elftal spelers zoals Bijlow en Toornstra. Ook Danilo en Wieffer maken hun eerste meters in het nieuwe trainingsshirt van Feyenoord.