FEYENOORD

Wålemark voelt zich klaar voor een basisplaats bij Feyenoord: ‘Ik ben nu fitter en sterker’

Patrik Wålemark
Patrik Wålemark © VK Sportphoto (Yannick Verhoeven)
Als het aan Patrik Wålemark ligt gaan we dit seizoen veel zien van hem in het shirt van Feyenoord. De Zweed zegt dat hij klaar is voor meer minuten en een basisplaats in zijn tweede seizoen in De Kuip.
Natuurlijk was het niet de start van het seizoen zoals de spelers het hadden gewild. Ook Wålemark had gehoopt dat het beter zou gaan dan een 0-7 tegen FC Kopenhagen en een flinke zeperd in de eerste oefenwedstrijd. “Je wilt nooit verliezen, ook niet in een oefenwedstrijd. Laat staan tijdens het seizoen. Maar als het dan moet, dan liever nu in plaats van over drie weken. Laten we leren van deze fouten.”
Ondanks de wedstrijd is Wålemark vol vertrouwen dat hij meer kan en gaat laten zien in zijn tweede seizoen bij Feyenoord. Het wordt zijn eerste volledige jaar in De Kuip. “Het is goed voor mij geweest dat ik al zes maanden hebben kunnen meetrainen en invalbeurten maken. Ik ben nu fitter en sterker. Hopelijk, als het seizoen begint, voel ik mij nog beter. Zodat ik een basisplaats kan afdwingen.”
“Mijn lichaam als geheel is sterker geworden,” vervolgt De Zweed. “Ik voel mij sterker, op het veld en in de gym. Meer longinhoud, daardoor kan ik meer en langer volhouden. Dat moest ik ook verbeteren, had Slot aangegeven. Vooral werken aan mijn fysiek. Maar ook een mentaal aspect, om altijd klaar te zijn voor elke bal en elke pass.”
Hij is dus behoorlijk positief over zichzelf en zijn ontwikkeling. En als het goed is gaat Het Legioen dat de komende tijd kunnen merken. “Ik verwacht nu meer speeltijd, maar dat is natuurlijk aan mij. Ik moet hard blijven werken zoals nu, en als ik dat doe ben ik niet te stoppen. Maar eerst als team en zelf de basis leggen in de rest van de voorbereiding.”