FEYENOORD

Bijlow hoopt op WK en wil met Feyenoord in ieder geval hetzelfde bereiken als vorig seizoen

Feyenoord-doelman Justin Bijlow
Feyenoord-doelman Justin Bijlow © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Justin Bijlow maakt zich geen enkele zorgen dat Feyenoord een maand voor het begin van de competitie de selectie nog niet op orde heeft. Volgens de doelman raakt niemand daar op dit moment bij Feyenoord over in paniek. "We moeten geduld hebben. Vorig jaar rond deze periode waren bijvoorbeeld Dessers, Nelson, Aursnes en Trauner er ook nog niet en toen speelden we wel al tegen Drita. Straks aan het einde van de transferwindow kan je pas meer zeggen'', zegt Bijlow vanaf het trainingskamp met Feyenoord in Saalfelden.
De Rotterdammer voegt eraan toe dat binnen de selectie de ambities in ieder geval hoog zijn. "Wij willen in ieder geval weer hetzelfde bereiken'', doelend op het behalen van de finale om de Conference League vorig seizoen. Bijlow zelf is vanaf dag één alweer in training. De internationals sloten pas afgelopen maandag aan bij het trainingskamp in Oostenrijk. Maar omdat de doelman vanwege zijn blessure geen deel uit maakte van Oranje kon hij deze zomer helemaal herstellen en fris aan het nieuwe seizoen beginnen.
Bijlow werd in maart van dit jaar geopereerd aan zijn voet en zou eigenlijk vorig seizoen niet meer in actie komen voor Feyenoord. De 24-jarige sluitpost werkte hard aan zijn herstel en was op tijd fit om in Tirana in de finale van de Conference League onder de lat te staan. ''Het was een gekke periode. Ik had al een grapje gemaakt voor de halve finale dat ik er zou staan als we de finale zouden bereiken."
"In eerste instantie dacht ik dat het niet reëel zou zijn. Ik had keihard getraind daarvoor. En een maand voor de finale heb ik uiteindelijk alles op alles gezet om de finale te kunnen spelen. Het is gelukkig net aan gelukt. Het was een hectische, maar wel een mooie periode'', zegt Bijlow tegenover verslaggever Dennis van Eersel.
Toch was de uitkomst van de finale tegen AS Roma teleurstellend met de 1-0 nederlaag. "Na de finale was gewoon klote'', zegt Bijlow op zijn Rotterdams. "We waren er zo dichtbij. Maar het geeft wel energie om nu weer te knallen. We hebben er aan kunnen ruiken en dus smaakt het uiteraard naar meer. Nu komt er een nieuw seizoen en dus nieuwe kansen.''

Blessureleed

Bijlow wordt ieder jaar gevraagd naar zijn doelstelling voor het nieuwe seizoen. Uitspreken dat hij gevrijwaard wil blijven van blessures doet de doelman niet meer. "Dat heb ik de laatste drie jaar wel gezegd. We kijken gewoon dag voor dag''. Hij wil graag eens een heel seizoen keepen bij Feyenoord. Door zijn blessureleed keepte de Rotterdammer tot nu toe slechts 62 eredivisiewedstrijden, terwijl hij wel al sinds 2016 deel uit maakt van de Feyenoord-selectie.
De talentvolle doelman heeft zes interlands achter zijn naam staan. Alle zes onder leiding van bondscoach Louis van Gaal. Ondanks dat Bijlow vanwege zijn blessures de laatste tijd niet bij het Nederlands elftal zat heeft hij het WK later dit jaar in Qatar nog niet uit zijn hoofd gezet. "Natuurlijk denk je eraan. Ik kan wel heel veel praten dat ik naar het WK moet, maar eerst moet je presteren bij je club en dan zien we het wel", zegt een lachende Bijlow.
De lach is er ook omdat hij onlangs vader is geworden van een dochter. "Het is natuurlijk heel mooi om samen met je vriendin iets op de wereld te zetten dat van jou is, maar er verandert verder nog niets voor me. Ja het is jammer dat je nu van huis bent, maar je weet dat dit bij je werk hoort."
Bekijk het hele interview op deze site met Justin Bijlow.
Justin Bijlow maakt zich nog geen zorgen bij Feyenoord