FEYENOORD

Forse straf LA Galaxy uit tijd Feyenoord-directeur Dennis te Kloese

Feyenoord-directeur Dennis te Kloese
Feyenoord-directeur Dennis te Kloese © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
LA Galaxy is door de Amerikaanse voetbalbond MLS flink gestraft voor het overtreden van de transferregels in de periode dat de huidige Feyenoord-directeur Dennis te Kloese daar de leiding had. De club heeft een flinke boete gekregen en mag tijdens de komende zomerse transferperiode geen spelers halen van buiten de MLS.
In 2019 huurde LA Galaxy de Argentijnse aanvaller Christian Pavón van Boca Juniors. Volgens de regels van de MLS moeten betalingen voor een transfer en het daarbij behorende salaris worden gemeld bij de bond en voldoen aan de regels van het geldende salarisplafond. In het geval van Pavón is dat niet correct gebeurd, waardoor het salarisplafond werd overtreden.
Te Kloese werd in december 2018 aangesteld bij de Amerikaanse recordkampioen. Hij werkte daar tot en met december 2021, waarna hij in dienst trad van Feyenoord. Mocht hij in de toekomst weer in de Amerikaanse competitie willen werken, dan zal hij eerst een gesprek met de bond moeten voeren. Daarna wordt bekeken of hij daar toestemming voor krijgt.
Een woordvoerder van Feyenoord laat weten dat Dennis te Kloese geen behoefte voelt om er dieper op in te gaan. “Hij heeft meegewerkt aan het onderzoek. Hij heeft geen straf of boete gekregen en daarmee is de uitkomst helder. Het enige is dat, mocht hij in de toekomst weer in de Major League Soccer willen werken, hij eerst nog een gesprek met de bond moet voeren. Dat is voor hem uiteraard geen enkel probleem."
Chris Klein, de voorzitter van club, is geschorst tot en met het einde van de winterse transferperiode. Door de lange winterstop in de Verenigde Staten loopt die periode tot 4 mei. Daarnaast heeft de club een boete gekregen van 1 miljoen dollar. Normaal gesproken krijgen Amerikaanse clubs ook geld uit een speciale toewijzingspool en als straf krijgt LA Galaxy daaruit 1 miljoen dollar minder. Als laatste heeft LA Galaxy een transferverbod gekregen om tijdens de komende zomerse transferperiode spelers van buiten de MLS te contracteren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl