Lee Towers-project in volle gang: 'Rotterdam zit te springen om deze appartementen'

Europoint II en III in Rotterdam-West veranderen langzaam in de Lee Towers. Twee van de drie voormalige Europoint-torens bij het Marconiplein worden vanbinnen compleet gestript. In 2019 worden de appartementen opgeleverd en gaan dan verder onder hun nieuwe naam.

Jarenlang waren de torens het domein van honderden ambtenaren waren, maar vanaf 2019 zijn er 840 huurwoningen in gevestigd. In iedere toren komen twee restaurants op de hoogste verdiepingen.

Beide restaurants kunnen als het op uitzicht aankomt de concurrentie met de Euromast aan. Tussen de twee torens komt bovendien een verbinding, die veel weg heeft van een glazen doos. 

'Alles is vernietigd'


"Oude bureaus, stoelen, de keuken, heel veel oude documenten over de apparatuur: er is door de ambtenaren van alles achter gelaten", zegt Bart de Wert van de investeringsmaatschappij die het project in handen heeft. "Alles is vernietigd of met de sloper meegegeven." 

Dat lijkt op een ingrijpende klus. Volgens De Wert moet het zwaarste nog komen. "Het strippen van de panden valt mee, het opbouwen wordt een grotere klus. In beide torens lopen straks driehonderd, vierhonderd man personeel."

Het project moet het eerste kwartaal van 2019 klaar zijn. "Rotterdam zit te springen om deze appartementen.'' Het zal er de toekomstige bewoners in ieder geval aan weinig ontbreken. In de torens worden twee fitnessruimtes gemaakt, met sauna's en wasserettes voor de bewoners.

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: