VRIJE TIJD

Mascottes Fien en Teun van Avonturenboerderij Molenwaard krijgen hun eigen themapark in China

De feestelijke opening van het nieuwe park in China
De feestelijke opening van het nieuwe park in China © Avonturenboerderij Molenwaard
Donderdag was het zover in de Chinese stad Wenzhou: De grote opening van een nieuw themapark, met daarin de fictieve Fien en Teun in de hoofdrol. Het tweetal is de mascotte van Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers. De opening van een tweede themapark in China met Fien en Teun lijkt pas het begin, er zouden namelijk plannen liggen voor nog zo’n vijf parken in het land.
"We hadden dit nooit durven dromen toen we in 2014 begonnen", zegt René Noorderveen, één van de oprichters. “Als iemand ons toen had verteld dat we binnen tien jaar internationaal zouden gaan en dat er een themapark in China zou worden geopend, had ik diegene waarschijnlijk voor gek verklaard”, vertelt hij lachend.
Fien en Teun van pretpark Avonturenboerderij
Fien en Teun van pretpark Avonturenboerderij © Van Hoorne Entertainment
Bij avonturenboerderij Molenwaard kunnen kinderen leren hoe het leven op de boerderij eraan toe gaat. Het boertje en boerinnetje, Teun en Fien, nemen de bezoekers mee in hun leven en laten van alles zien op hun boerderij. Zo kunnen kinderen ponyrijden, knuffelen met dieren en een trekker besturen. Daarnaast zijn Fien en Teun te zien op Van Hoorne KIDS TV en ze hebben een eigen film: Fien & Teun – Het Grote Dierenfeest.

Typische beeld van Nederlanders

Wat maakt het concept van Fien en Teun zo aantrekkelijk voor de Chinezen? “Ik denk toch dat het komt doordat ze erg houden van hoe Nederlanders er traditioneel uit zouden zien.” De typische Nederlandse klederdracht van het tweetal valt dus in de smaak in het oosten, denkt hij.
Het park in Wenzhou ziet er grotendeels hetzelfde uit als in Groot-Ammers, laat Noorderveen weten. “Maar het is natuurlijk een andere omgeving met een ander klimaat. Er groeien daar palmbomen en die hebben we hier in de polder niet. Maar alle ingrediënten van het concept van Avonturenboerderij Molenwaard en van Fien en Teun zijn aanwezig. Dus de bezoekers komen bijvoorbeeld ook in aanraking met dieren, kunnen ponyrijden en leren hoe voedsel wordt verbouwd.”

22 miljoen inwoners

Nooderveen was donderdag niet zelf bij de opening aanwezig, maar zijn collega's waren er wel. "Het zag er allemaal heel gelikt uit, zag ik op de foto's. Er is de afgelopen maanden ook heel hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. Toen ik er in juni was, stond ik nog met mijn voeten in de modder."
Of hij verwacht dat er veel bezoekers gaan komen? "Ik weet niet wat we kunnen verwachten, maar ik hoop natuurlijk dat er veel mensen komen. De provincie waarin de stad Wenzhou ligt, heeft zo'n 22 miljoen inwoners. Dat is meer dan heel Nederland, dus laten we hopen dat het een groot succes wordt!"

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl