Ricardo Moniz (Excelsior) over Wouter Burger: 'Hij moet meteen gaan leiden'

Bij Excelsior is eindelijk de kogel door de kerk: Jeffrey Fortes vertrekt per direct naar Sparta. Excelsior-trainer Ricardo Moniz vindt dat dit voor alle partijen het beste is en heeft al een vervanger in huis, in de persoon van Feyenoord-huurling Wouter Burger.

"Ik ben opgelucht", zegt hij op Radio Rijnmond. "Er was geen weg terug, ook voor Jeffry. Iedereen is nu opgelucht."

Moniz is blij dat Feyenoord-huurling Wouter Burger naar Excelsior kwam. "Die heeft meteen een hoop verantwoordelijkheid. Hij maakt een volwassen indruk.

Je kan op 18 jaar er al klaar voor zijn en dat zal hij ook moeten zijn. Om ons elftal als controleur stabiliteit te geven. Dat is ook wat hij en Feyenoord willen. Ik heb geen angst om jongens meteen in het diepe te gooien. Het is niet het diepe: hij krijgt al het vertrouwen."

De trainer van Excelsior vindt dat Burger nu al een leider moet zijn. "Hij moet veel meer persoonlijkheid geven dan we tot nu toe hebben. Er zijn een aantal jongens die het initiatief niet durven nemen. Hij moet er meteen staan. Hij moet meteen gaan leiden.

Je moet dit verwachten omdat je jeugd moet ontwikkelen. Je moet kapitaal ontwikkelen door vertrouwen te geven. Dat is vooral persoonlijkheid en leiding geven."

Beluister hierboven heel het gesprek met Ricardo Moniz. Daar gaat hij ook in op andere potentiële aankopen. 


 

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren