nieuws

Vrouw lag tien jaar dood in huis Rotterdam-West

ROTTERDAM - Een vrouw heeft sinds 2003 dood in een woning in Rotterdam-West gelegen. Donderdagmiddag werd het stoffelijk overschot ontdekt. Volgens de politie is de vrouw een natuurlijke dood gestorven.
In de Jan Porcellisstraat in de wijk Middelland zijn momenteel bouwvakkers aan het werk. Daarvoor moesten ze in een aantal woningen zijn. Bij een daarvan kregen ze al een tijd geen gehoor. Donderdag besloten ze de politie erbij te halen.
Desolate indruk
Toen de agenten naar binnen keken zagen ze een grote stapel post. Ook maakte de woning een desolate indruk. De politieagenten gingen het huis binnen en troffen de overledene aan.

Uit onderzoek bleek het stoffelijk overschot van de bejaarde bewoonster te zijn. Zij overleed ongeveer tien jaar geleden, op 74-jarige leeftijd. In die tijd heeft niemand haar overlijden opgemerkt.. Volgens de politie had ze geen familie.
Euro's gehaald
Buren zijn geschokt. Een buurvrouw in de Jan Porcellisstraat heeft haar huis negen jaar geleden gekocht, toen de vrouw dus al was overleden. Een buurman vertelde haar dat hij de vrouw voor het laatst heeft gezien in 2002. Hij kan het zich herinneren omdat hij toen voor het eerst euro's voor haar heeft gehaald.

Op de vraag hoe het kan dat iemand tien jaar lang buiten het zicht van energiebedrijven blijft, antwoordt een woordvoerder van Eneco dat het de bedoeling is dat er om de drie à vier jaar daadwerkelijk meterstanden worden opgenomen. Maar als dat niet lukt, gaat het energiebedrijf door met het schatten van de meterstanden.