FEYENOORD

Linssen neemt afscheid bij Feyenoord: ‘Die kans in Tirana zal altijd wel in mijn hoofd blijven spoken‘

Bryan Linssen neemt afscheid bij Feyenoord
Bryan Linssen neemt afscheid bij Feyenoord © VK Sportphoto (Yannick Verhoeven)
Bryan Linssen verlaat Feyenoord na twee seizoenen voor een avontuur in Japan bij de club Urawa Red Diamonds. Maandagochtend begon zijn, inmiddels vorige, club aan de trainingen van het nieuwe seizoen en Linssen was erbij om afscheid te nemen van zijn ploeggenoten.
“Ik heb aan het einde van het seizoen al afscheid genomen van alle jongens, dit is een bonus om hier vandaag nog even te zijn,” vertelt Linssen ons. Hij kan terugblikken op twee jaren met een wisselend succes. “Het eerste jaar heb ik het heel moeilijk gehad, het ging pas na de winterstop lopen. Vorig seizoen was een sportief supergoed jaar en de klik met mijn medespelers was geweldig. Jammer dat we het niet konden afsluiten met een Europese prijs. Die kans vlak voor tijd in Tirana? De eerste paar nachten heb ik er wel van wakker gelegen. En het zal altijd wel in mijn hoofd blijven spoken. Maar ik kan het niet meer terugdraaien.”
Linssen vertrekt naar Japan, een land waar hij nog niet geweest is. “Ik ben nog in afwachting van mijn visum, vanaf 15 juli mag ik daar gaan spelen, want dan is de transferwindow weer open in Japan. Ik ben er nog niet geweest, maar ik heb wel contact gehad met Alex Schalk die daar speelt. Hij heeft alleen maar positieve geluiden laten horen over hoe de mensen daar zijn. Heel respectvol. Ik sta open voor deze nieuwe ervaring en ga het meemaken, ik laat het op mij afkomen.”
“Mijn broer heeft in het buitenland gespeeld en dat heb ik van dichtbij meegemaakt, hoe bijzonder dat is. Ik ben voetballer en krijg nu deze kans. Ik zou anders nooit in Japan zijn gekomen, hoe vet is het om dit avontuur mee te maken. Natuurlijk hoop je op Engeland, Spanje en dat soort topcompetities. Maar als je merkt dat dit een lastig verhaal wordt, of n de onderste regionen, dan is dit heel mooi.”