NIEUW-BEIJERLAND

Voetbalclub TOGB rouwt om overlijden van Arno bij vrachtwagenongeluk in Nieuw-Beijerland: 'Het komt steeds harder binnen'

Arno Koot als scheidsrechter
Arno Koot als scheidsrechter © privé
Het vrachtwagendrama in Nieuw-Beijerland is ook bij voetbalclub sv TOGB ingeslagen als een bom. Eén van de zes volwassen slachtoffers is de 62-jarige Arno Koot, erelid van de vereniging. Dat zorgt voor veel emotie, laat vrijwilliger Hans Vonk weten aan Radio Rijnmond.
Verbijstering dat 'hun' Arno omkwam bij het drama, dat is het overheersende gevoel, zegt Vonk. "Je schrikt met z'n allen. Ook al was hij 62, hij was nog redelijk actief binnen de club." Volgens Vonk heeft hij zijn levensloop wel gehad binnen TOGB. Hij begon als jeugdvoorzitter en kwam in 1999 in het hoofdbestuur terecht.
Zijn rol bij het regelen van een nieuwe locatie voor de club destijds, was heel belangrijk. "Hij heeft mede alles voor elkaar gekregen dat we naar een andere accommodatie over konden." De vrijwilliger raakt niet uitgepraat over Arno, die erelid was van de club. "Het is zo ongelooflijk wat hij allemaal heeft gedaan. Hij heeft altijd bijgestaan waar nodig, hij was zo gedreven."
Arno Koot overleed afgelopen weekend tijdens het vrachtwagendrama.
Arno Koot overleed afgelopen weekend tijdens het vrachtwagendrama. © Privé

'Rustige en sympathieke man'

In de laatste jaren was Arno minder actief in het bestuur van TOGB. Na zijn scheiding was hij met zijn nieuwe vriendin in Nieuw-Beijerland gaan wonen. Toch bleef het erelid naar TOGB in Berkel en Rodenrijs rijden om wedstrijden te fluiten. "Hij heeft heel veel voor onze vereniging gedaan", vertelt ook voorzitter Wim Saris van sv TOGB. "Het is heel bijzonder dat we zo'n persoon bij onze vereniging hadden. Arno was een rustige man, heel sympathiek."
Vanwege het overlijden van Arno Koot zijn zondag alle wedstrijden bij sv TOGB afgelast. Saris meldt dat de voetbalvereniging bij het eerste volgende thuisduel een minuut stilte wordt gehouden en er gespeeld zal worden met rouwbanden. Ook laat de club een advertentie in de lokale krant plaatsen. Of er meer georganiseerd gaat worden, is nog niet bekend. "We houden contact met zijn kinderen over wat zij willen, ook hoe er afscheid van hem gaat worden en hoe wij daarin iets kunnen betekenen", zegt Hans Vonk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl