FC RIJNMOND

FC Rijnmond snapt niet waarom Van Gaal nooit positief is over Feyenoord-doelman Bijlow: 'Misschien wil hij hem prikkelen'

FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Vincent Schildkamp, Dennis Kranenburg en Robert Maaskant
FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Vincent Schildkamp, Dennis Kranenburg en Robert Maaskant © Rijnmond
Justin Bijlow wordt volgens Vincent Schildkamp de eerste keeper van het Nederlands Elftal. Remko Pasveer moet genoegen nemen met een reserverol, vermoedt de commentator van ESPN. "En Andries Noppert wordt de penaltytruc", denkt Schildkamp in FC Rijnmond.
Niet alleen Schildkamp was te gast in FC Rijnmond. Ook Feyenoord-watcher Dennis Kranenburg en analist Robert Maaskant namen plaats aan de tafel van presentator Bart Nolles. Maaskant had voor een andere eerste doelman in Oranje gekozen: "Ik had verwacht dat Jasper Cillessen de eerste keeper van Oranje zou zijn. In het verleden heeft hij laten zien dat Cillessen de beste is, maar Bijlow is de doelman voor de komende tien jaar in het Nederlands Elftal."
Kijk hieronder FC Rijnmond terug:
FC Rijnmond snapt niet waarom Van Gaal nooit positief is over Feyenoord-doelman Bijlow: 'Misschien wil hij hem prikkelen'
Maaskant zou Bijlow wel altijd hebben meegenomen naar het wereldkampioenschap. Schildkamp denkt dat bondscoach Louis van Gaal Cillessen te lastig vindt om hem geen eerste doelman te maken. Hij deelt de mening van Maaskant, om Cillessen eerste keeper van Oranje te maken, dus niet. "Ik kan me niet voorstellen dat je Cillessen een betere keeper vindt dan Bijlow", stelt Schildkamp.

'Nooit een compliment aan Bijlow'

Maaskant betwist dat Noppert als enige keeper in vorm is, zoals Van Gaal vrijdag op de persconferentie zei. Aan de tafel van FC Rijnmond krijgt hij bijval van Kranenburg. "Ik denk dat Bijlow de beste keeper is", zegt de Feyenoord-watcher. "Je ziet aan hem dat hij beter in vorm begint te komen. Je zag Bijlow flink coachen en ook op hoge ballen zie je hem beter worden."
Justin Bijlow voorafgaand aan Feyenoord-Cambuur
Justin Bijlow voorafgaand aan Feyenoord-Cambuur © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Overigens merken de mannen van FC Rijnmond iets op. "Ik begrijp niet waarom Van Gaal negatief is of nooit complimenten geeft aan Bijlow", vraagt Kranenburg zich af. Die mening wordt aan de tafel gedeeld. Maar Van Gaal probeert sommige spelers, waaronder Bijlow, daarmee te prikkelen, denkt Schildkamp.
De doelman van Feyenoord werkt nog één wedstrijd af met zijn ploeg, voordat Bijlow met Oranje naar Qatar gaat. Nolles haalt de blessuregevoeligheid van de keeper aan, waarna het idee wordt opgeworpen om de derby tegen Excelsior over te slaan. Schildkamp vindt dat geen goed plan. "Moet je hem tien dagen in een isoleercel zetten?", vraagt hij gekscherend zich af.

'Wereldprestatie van Excelsior'

In FC Rijnmond gaat het ook over de derby tussen Feyenoord en Excelsior. Beide Rotterdamse clubs staan zondag, voor het beginnen van de WK-stop, in De Kuip tegenover elkaar. Schildkamp denkt Feyenoord met drie à vier goals verschil van Excelsior wint.
Serano Seymor was uitzinnig van vreugde na de late 2-1 voor Excelsior tegen FC Emmen
Serano Seymor was uitzinnig van vreugde na de late 2-1 voor Excelsior tegen FC Emmen © Orange Pictures
De ESPN-commentator is desondanks complimenteus over de Kralingers. Hij had niet verwacht dat Excelsior momenteel twaalfde in de eredivisie zou staan. "Ik vind het echt een wereldprestatie. Voor mij was Excelsior degradatiekandidaat nummer 1, maar die club staat keurig in de middenmoot."
FC Rijnmond wordt op TV Rijnmond ieder uur herhaald. De regionale voetbaltalkshow is eveneens later terug te zien op ons YouTube-kanaal.