FC RIJNMOND PODCAST

Podcast Feyenoord: 'Ik heb me geen moment druk gemaakt'

Basisdebutant Mats Wieffer vervulde een hoofdrol tijdens Feyenoord-PEC Zwolle (3-1)
Basisdebutant Mats Wieffer vervulde een hoofdrol tijdens Feyenoord-PEC Zwolle (3-1) © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord zit in de koker voor de loting van de achtste finales van het KNVB-Bekertoernooi. In een nieuwe Podcast Feyenoord bespreken Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg samen met presentator Bart Nolles de bekerzege van de Rotterdammers op PEC Zwolle (3-1). De mannen praten na over het duel waarin Feyenoord opnieuw tegen een vroege achterstand aanliep, maar de boel - mede dankzij een karrenvracht aan kansen - snel wist te repareren. Tot slot komt ook de blessure van David Hancko aan bod.
"Ik vond het niet zo spannend eigenlijk", waren de eerste woorden van Van Eersel, een uur na afloop van de tweede bekerronde in De Kuip. "Het was eenrichtingsverkeer. Ik heb me geen moment druk gemaakt dat Feyenoord niet door zou gaan."
Ook niet toen Feyenoord al vroeg tegen een achterstand aanliep, net als vier dagen eerder tegen FC Utrecht. Maar, vult Kranenburg aan: trainer Arne Slot vond het allemaal niet zo overtuigend, ondanks het feit dat hij eigenlijk wel zeer te spreken was over het aantal gecreëerde kansen. "Die eerste 70 minuten waren wel goed, maar in de laatste 20 minuten was Feyenoord de controle kwijt."

'Heer en meester'

PEC Zwolle kwam in die fase echter maar tot één grote kans, die werd gemist door Gervane Kastaneer. Billenknijpen werd het in De Kuip dus nooit. "Feyenoord was na de openingstreffer heer en meester. Maar wat Slot ook zegt: het verzilveren van de kansen was ondermaats. Als alle kansen erin gaat, dan wordt het 7-1 of 8-1."
Opvallend waren de invalbeurten van Oussama Idrissi en Javairô Dilrosun. Of eigenlijk juist niet. Want wat liet het duo na hun komst zien? "Helemaal niets", vond Van Eersel. "Laat dan Patrik Wålemark, waarvan Slot heeft gezegd dat hij weer helemaal fit is, eerder invallen. Zeker als Dilrosun niet helemaal fit is. Dilrosun speelt veel, maar heeft nog niet echt kunnen overtuigen. Dat deed hij met deze invalbeurt zeker ook niet."
Wie in zijn eerste maanden bij Feyenoord wel degelijk heeft overtuigd, is verdediger David Hancko. En laat de Slowaak tegen PEC Zwolle, net nu ook Gernot Trauner maanden aan de kant staat met een blessure, geblesseerd uitvallen.
Maar er is voorzichtig goed nieuws, meldt Kranenburg. "De eerste voortekenen lijken positief te zijn. Men gaat ervanuit dat het een zenuw betreft. Maar er is ook gezegd: dat is wat we nu direct na de wedstrijd weten. Morgen zal er uitgebreid onderzoek plaatsvinden op de club. Mocht het inderdaad een zenuw zijn, wat Slot ook zei, dan gaat hij ervanuit dat we Hancko zondag gewoon op het opstellingsformulier zien staan."
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!