FEYENOORD

Sparta-trainer Steijn over vermeende interesse Feyenoord in Mijnans: 'Meerdere clubs hebben zich gemeld'

Sven Mijnans eerder dit seizoen in duel met David Hancko
Sven Mijnans eerder dit seizoen in duel met David Hancko © Herman Dingler/Orange Pictures
Na 2,5 jaar in het eerste van Sparta wacht Sven Mijnans mogelijk een mooie overstap. Stadsgenoot Feyenoord zou interesse hebben in de 22-jarige middenvelder, die nog voor anderhalf jaar vastligt op Het Kasteel. Zijn trainer, Maurice Steijn, bevestigt interesse vanuit meerdere hoeken in Mijnans.
Kort na het laatste fluitsignaal bij NEC-Sparta (1-1) meldde Voetbal International de interesse van Feyenoord in Mijnans, die überhaupt over belangstelling van andere clubs weinig te klagen heeft, vertelt zijn trainer. "Ik weet dat meerdere clubs interesse hebben getoond in Sven. Er hebben zich meerdere clubs bij Sparta gemeld en dat is nu afwachten. Tot op heden is er geen witte rook", aldus Maurice Steijn.
"Het kan ook zomaar zo zijn dat hij komend halfjaar nog hier speelt", vervolgt de trainer. "Al weet ik ook dat we bij Sparta intern hebben afgesproken dat we één of twee spelers per jaar moeten verkopen. Het is ook een mooi signaal naar alles en iedereen binnen Sparta dat een eigen jeugdproduct naar een van de topclubs in Nederland kan gaan."
Tekst gaat verder onder de video.
Sparta-trainer Steijn over vermeende interesse Feyenoord in Mijnans: 'Meerdere clubs hebben zich gemeld'
Bij ESPN vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp dat Sparta nog in afwachting is van een bod op Mijnans. "Er zijn bepaalde spelers die het prima doen, dan komt er ook belangstelling. Daar lopen wij als club niet voor weg, omdat we weten dat we op dat gebied een opleidingsclub zijn. We wachten de komende 24-48 uur even af hoe dit zich gaat ontwikkelen", aldus Nijkamp, die kort na de wedstrijd even sprak met Mijnans.
"Als de top van Nederland zich meldt voor een zeer talentvolle speler moeten we daar trots op zijn, maar we hebben ook een sportieve ambitie waardoor je deze groep bij elkaar wil houden", meldt de td van Sparta verder. "Daarin moeten we een keuze maken."
Rijnmond heeft signalen dat Feyenoord van plan is om na de wedstrijd van dit weekend tegen FC Twente een bod uit te brengen op de middenvelder van Sparta.

Doorbraak

Mijnans brak in 2020 door bij Sparta, onder meer met een late gelijkmaker tegen AZ (4-4). Dit seizoen speelde hij op drie wedstrijden na alles in de basis en scoorde hij drie keer (vijf assists). Steijn gebruikt Mijnans bij Sparta als 'tien' of rechtsbuiten.
Ook zaterdagavond tegen NEC maakte Mijnans negentig minuten, in een wedstrijd waarin Sparta blij mocht zijn met een 'gewonnen punt'. "We hebben misschien wel de slechtste wedstrijd van het jaar gespeeld", was Steijn na afloop duidelijk. "Veel spelers gaven niet thuis. De tegenstander had een vrije avond."