GEWELD

Hoogzwangere vrouw zwaargewond bij straatroof, baby ongedeerd

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Pixabay
In Capelle aan den IJssel is een hoogzwangere vrouw maandagavond zwaargewond geraakt bij een gewelddadige straatroof op de Bizetstraat. Haar ongeboren kind is ongedeerd, maar de vrouw liep ernstige verwondingen op. De dader ging er na de overval vandoor en is nog voortvluchtig.
Maandagavond 20:00 uur. De 33-jarige vrouw heeft net gesport en maakt aanstalten om naar huis te gaan in Capelle aan den IJssel. Op het Oostplein stapt ze in de metro, om vervolgens een kwartier later uit te stappen bij halte Capelsebrug. Vanaf daar wandelt ze via het Capelsebrugpad richting de wijk 's-Gravenland. Daar gaat het mis.
Op het fietspad dat parallel loopt aan de Bizetstraat, wordt de vrouw opeens van achteren aangevallen en op haar hoofd geslagen. Ze valt op haar gezicht, maar ook op haar buik met daarin haar baby. De overvaller roept dat ze geld moet geven en hij neemt haar telefoon mee.
Wanneer de vrouw overeind krabbelt, heeft de overvaller het al op een lopen gezet. Beduusd en met een bloedend gezicht steekt de vrouw een bruggetje over richting de woonwijk. In de nabijgelegen Bachstraat wordt ze opgevangen en worden de hulpdiensten gebeld.

Operatie

De vrouw wordt naar het ziekenhuis gebracht, niet alleen vanwege haar verwondingen, maar om te kijken hoe het met de baby gaat. In het ziekenhuis blijkt dat ze door de val breuken in haar gezicht heeft opgelopen, waarvoor ze geopereerd moet worden. Wonder boven wonder komt haar ongeboren baby er ongeschonden uit.
De politie is een buurtonderzoek gestart en is op zoek naar camerabeelden en getuigen die de vrouw of haar belager gezien hebben. "We willen graag weten of zij misschien is gevolgd of dat iemand iets anders is opgevallen", zegt de politie.
In Opsporing Verzocht werd dinsdagavond aandacht besteed aan de brutale straatroof.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl