nieuws

Feyenoord begrijpt frustratie premier en gaat extra mensen inzetten

Het publiek zat dit op elkaar tijdens Feyenoord-FC Twente (Bron: VK Sportphoto - Yannick Verhoeven)
Het publiek zat dit op elkaar tijdens Feyenoord-FC Twente (Bron: VK Sportphoto - Yannick Verhoeven)
Feyenoord gaat maatregelen nemen naar aanleiding van het niet naleven van de coronaregels in de Kuip tijdens het thuisduel tegen FC Twente. De Rotterdammers snappen de frustratie bij premier Mark Rutte over het oplopende aantal coronabesmettingen en gaan meer stewards inzetten om de coronamaatregelen te handhaven.
"Gewoon je bek houden als je daar zit, naar die wedstrijd kijken en niet schreeuwen", zei een zichtbaar geërgerde Mark Rutte tegenover de microfoon van RTL Nieuws. Hij ergerde zich aan de houding van onder meer Feyenoord-supporters in het stadion van afgelopen zondag.
Lees meer: Rutte over juichende Feyenoordsupporters: 'Je moet gewoon je bek houden'
Tijdens de wedstrijd Feyenoord-FC Twente (1-1) maakten de supporters van de thuisploeg sfeer en werd er gezongen, terwijl dat tegen de coronamaatregelen is.
"Er is inderdaad meerdere momenten kortstondig gezongen, gejuicht en sprake geweest van gefluit of boe-geroep. Ook werd niet door alle bezoekers consequent de anderhalve meter afstand in acht genomen, ondanks dringende verzoeken daartoe", laat Feyenoord weten. Om die reden zullen de Rotterdammers bij de komende wedstrijd tegen ADO nog weer extra stewards inzetten, bovenop genoemde reeds massale inzet. Zij moeten specifiek toezien op de vakken waar de naleving van de coronaregels afgelopen zondag niet goed ging.

400 stewards toch niet voldoende

​​​​Voor het duel tegen FC Twente had Feyenoord bijna vierhonderd stewards opgetrommeld om de coronaregels te handhaven. Zij moesten supporters herinneren aan de regels en hen aanspreken als die niet werden nageleefd.
"Het zijn aantallen die de club normaal gesproken alleen doet bij wedstrijden dat het stadion tot werkelijk de allerlaatste stoel is uitverkocht", legt woordvoerder Raymond Salomon uit. Mede daardoor en door alle andere maatregelen die de Rotterdammers hadden genomen, vindt Feyenoord dat het 'op vele plekken in het stadion goed ging'. Desondanks heeft Feyenoord alsnog maatregelen genomen.
Feyenoord begrijpt de zorgen van premier Rutte: "Die delen alle voetbalclubs, want ook wij worden echt keihard getroffen door de pandemie."
Niet alle Feyenoord-fans leefden de coronaregels na:

Bron: VK Sportphoto - Yannick Verhoeven