112-NIEUWS

Bedrijfspand beschadigd bij explosie Vlaardingen | Persoon neergestoken op school

De deur en de ramen van het pand in de Koninginnestraat raakten beschadigd bij de explosie.
De deur en de ramen van het pand in de Koninginnestraat raakten beschadigd bij de explosie. © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van vrijdag 8 december 2023.

Bedrijfspand beschadigd bij explosie Vlaardingen

Een bedrijfspand in de Koninginnestraat in Vlaardingen is vrijdagavond doelwit geworden van een explosie. Even voor 20:00 uur zorgde een explosie voor schade aan de voordeur en de ramen. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie heeft ook nog niemand aangehouden.
Eerder deze week was het ook al raak in een straat verderop, in de Oosterdwarsstraat. Bij die explosie sneuvelden meerdere ruiten. Ook de pui raakte beschadigd. Volgens de politie waren de bewoners thuis, maar bleven zij ongedeerd. Er is nog niemand aangehouden voor de ontploffing.

Persoon neergestoken op school Spijkenisse

Op het Zadkine College aan de Sportlaan in Spijkenisse is vrijdagmiddag iemand neergestoken. Het slachtoffer is nagekeken door ambulancepersoneel, maar de verwondingen lijken volgens de politie mee te vallen.
Over de identiteit van de persoon kan de politie nog niets zeggen. Er is nog niemand aangehouden.

Straat bezaaid met glas na explosie Spijkenisse

Na een explosie in een flat in Spijkenisse zijn acht woningen ontruimd. Vijftien mensen zijn geëvacueerd en worden opgevangen in de omgeving. Bewoners hebben een uur buiten moeten staan. Dat zeggen omstanders.
De explosie was rond 3 uur 's nachts aan de Lisstraat in Spijkenisse. Het explosief ging af op de eerste verdieping. Volgens mensen ter plaatse zijn brokstukken tot twintig meter van de flat terechtgekomen. De straat ligt bezaaid met glasscherven. Ook de raamkozijnen en een deel van de gevel zijn op straat beland.
Vier mensen moesten door ambulancepersoneel worden nagekeken. Een van hen was in glas gestaan en had daardoor een verwonding aan zijn voet. De anderen hadden rook binnengekregen.
Naar de oorzaak van de explosie wordt nog onderzoek gedaan.

Explosie maakt gat in deur in Schiedam

Rond 4 uur 's nachts was er nog een explosie, maar dit keer aan de Burgemeester Van Haarenlaan in Schiedam. Daar heeft de klap een gat in een voordeur veroorzaakt. Het glas in de voordeur is gesprongen en onder het raampje zit een gapend gat. Het is de achtste explosie in onze regio in een week tijd.
Volgens omstanders is de brandweer ter plaatse gekomen, omdat de gevel ontzet zou zijn. Hoe de explosie heeft kunnen plaatsvinden, is nog niet bekend.
Gat in deur door explosie in Schiedam
Gat in deur door explosie in Schiedam © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl